Outlook voor Office 365 Outlook voor Office 365 voor Mac Outlook 2019

Als er problemen zijn met het gebruik van de Outlook voor Android-app, opent u een ondersteuningsticket in de Outlook-app.Als u een werk- of schoolaccount hebt dat gebruikmaakt van Office 365 voor Bedrijven- of Exchange-accounts, zijn er mogelijk aanvullende vereisten die zijn ingesteld door uw IT-beheerder. Bijvoorbeeld als u een bedrijfsapparaat hebt of een on-premises Exchange-server die is geconfigureerd voor basisverificatie, of als uw bedrijf mobiel app-beheer voor app-beveiliging vereist. Zie de sectie Outlook voor Android instellen met aanvullende vereisten hieronder voor specifieke instructies.

Outlook voor Android voor de eerste keer instellen

1. Opmerking: Als u een werkaccount hebt waarvoor de Intune-bedrijfs portal-app vereist is, installeer deze dan vanuit de Google Play Store voordat u Outlook voor Android instelt. Het is mogelijk dat uw IT-beheerder vereist dat u uw Android-apparaat inschrijft voor Intune.

Installeer de Outlook voor Android-app vanuit de Google Play Store en open deze.

Tik op Aan de slag als dit uw eerste keer is.

Om een ander e-mailaccount toe te voegen, opent u het menu De knop MeerInstellingen Instellingen > Account toevoegen > E-mailaccount toevoegen. Ga vervolgens naar stap 4 onder Een ander e-mailaccount instellen .

2. Outlook kan uw Google-accounts detecteren. Om ze toe te voegen aan Outlook voor Android, tikt u op het Google Connect Account en vervolgens op OK om het te bevestigen. Tik op Toestaan om Outlook toegang te geven tot uw contactpersonen.

Als u deze accounts niet wilt toevoegen, tikt u op Overslaan en gaat u naar stap 4 onder Stel hieronder een ander e-mailaccount in.

3. Selecteer de accounts die u wilt toevoegen en tik op Account toevoegen. U wordt mogelijk gevraagd om zich aan te melden.

Tik op Toestaan om offline toegang en andere vragen te bevestigen.

Als u een ander e-mailaccount wilt toevoegen, tikt u op Doorgaan en gaat u naar stap 4, of tik op Overslaan.

5. Voer het wachtwoord van uw e-mailaccount in en tik op Aanmelden of Volgende.

Opmerking: Het aanmeldingsscherm kan er anders uitzien. Dit is afhankelijk van uw e-mailprovider.

6. Verifieer uw identiteit als meervoudige verificatie is ingeschakeld. Raadpleeg Overzicht van beveiligingsinformatie voor meer informatie.

 


Uw werk-/schoolaccounts met aanvullende vereisten instellen

Sommige werk- en schoolaccounts hebben aanvullende beveiligingsvereisten voordat u Outlook voor Android kunt gebruiken. Neem contact op met uw Office 365-beheerder als u niet zeker weet welke van deze situaties op uw werk- of schoolaccount van toepassing is.

Meer info: e-mail-instellen-in-de-app-outlook-voor-android


WELKE POORTNUMMERS MOET IK KIEZEN?

Wil je je e-mail instellen voor een mobiel apparaat? Dan raden wij aan om niet te kiezen voor POP3, maar voor IMAP. POP3 zal je e-mail opslaan op het apparaat. Dit kan je mobiele apparaat (telefoon of tablet) traag maken.

Kies je voor IMAP? (aanbevolen)

  • Gebruik poort: 143 (standaard)
  • Gebruik poort: 993 (met SSL beveiliging)

Kies je voor POP3?

  • Kies voor: 110 (standaard)
  • Kies voor: 995 (met SSL beveiliging)

 

SMTP instellingen
Om de SMTP server in te stellen (server voor uitgaande mail).

  • Kies voor 2525 (standaard)
  • Kies voor 587 (met SSL beveiliging)

Let op! Heb je je hostingpakket vóór mei 2016 aangeschaft of is je beheerpaneel Helm? Dan zijn de SMTP-poorten iets anders:

Voormalige SMTP instellingen:

  • Kies voor 225 (standaard)
  • Kies voor 465 (met SSL beveiliging)[p]

Meer info ook te vinden via deze link: support.office.com/nl-nl/outlook

[/p]


Kom je er niet uit?

Loop je ondanks onze uitleg toch vast en kom je er niet uit? Geen probleem, we helpen je graag!
Stuur een mail naar: helpdesk@studio182.nl